Star Wars vender tilbage til Randers

(24/3-2015)

RANDERS Lørdag den 11. april vender Star Wars feberen tilbage til Randers Real Idrætshal, når der igen afholdes Star Wars & Science Fiction Messe.

Hovedattraktionen er igen i år to skuespillere fra den originale Star Wars trilogi, nemlig Nick Joseph der optræder som medaljebærer i slutsekvensen af “A New Hope”, og Femi Taylor, der i “Return of the Jedi” spiller Jabbas danser Oola, der desværre møder en fæl skæbne nede hos en sulten Rancor. Taylor er desuden den eneste skuespiller der blev filmet nye scener med til 1997 special edition udgaven. Man kan købe autografkort med de to skuespillere, få taget billeder med dem, samt få mulighed for at stille dem spørgsmål.

Derudover besøger 501st Nordic Garrison også arrangementet med deres tro kopier af Imperiets Stormtrooper dragter samt ingen ringere end Darth Vader. Alle dragterne er identiske med dem der bruges i filmene ned til mindste detalje, og er godkendte af Lucasfilm/Disney til brug ved officielle Star Wars events. Heltene fra Star Wars universet dukker naturligvis også op i løbet af dagen.

Der vil også være mulighed for at få handlet Star Wars merchandise, både nye og gamle figurer, Lego og alverdens samlerobjekter. Desuden vil der også være stande med alt indenfor science fiction og fantasy; Transformers, Masters of the Universe, G.I. Joe, Ringenes Herre, rollespil, film merchandise og vintage toys. Der vil endvidere være foredrag og aktiviteter for børn og andre barnlige sjæle, bl.a. udklædningskonkurrence og tegnekonkurrence hvor hovedpræmien er en tur til Legolands Star Wars weekend.

Manden bag arrangementet er Benny Ray, der normalt er kendt for sine line dance arrangementer, men samtidig også er inkarneret Star Wars fan. Benny vil på messen udstille sin egen komplette samling af vintage Star Wars figurer fra 1977-1985. Medarrangør er Henrik Wulff fra Vejle, der er kendt i Star Wars miljøet ikke bare i Danmark men også internationalt for sin enorme viden om figurer og alle former for merchandise. Henrik vil i år holde et spændende foredrag om dansk Star Wars merchandise.

Stor lokal opbakning

Igen i år afvikles arrangementet med stor lokal opbakning. Randers Børnebibliotek deltager med en stand, hvor der bl.a. vil være workshop i at lave sit eget lyssværd. Hi-Fi Klubben og Bambi udlejning sponserer diverse teknisk udstyr, og når man har sat sig godt til rette i familieområdet, kan man nyde godt af popcorn sponseret af Nordisk Film Biografer, der også vil udstille diverse filmeffekter. Også den lokale butik Klodskassen vil lave en storstilet Lego Star Wars udstilling. Stereo Studio og Fætter BR rykker også deres Star Wars relaterede sortiment op i hallen på denne dag.

“Jeg er virkelig glad for den store opbakning der har været fra de mange lokale virksomheder og foreninger, samt at Randers Real Idrætshal har været med på denne vilde ide fra starten,” siger arrangør Benny Ray. “Sidste år havde arrangementet over 1.500 besøgende, og med den nye Star Wars film i sigte til jul håber jeg på lige så mange gæster i hallen igen i år. May The Force Be With You!”

Program

Kl. 10.00 Dørene åbnes
Kl. 12.00 Udklædningskonkurrence og parade
Kl. 13.30 Q&A med Femi Taylor og Nick Joseph
Kl. 15.00 Foredrag om dansk Star Wars merchandise med Henrik Wulff

Der vil hele dagen være tegnekonkurrence og andre aktiviteter. Entre kr. 25,- børn under 6 år gratis. Følg arrangementet på www.starwarsmesse.dk og facebook siden “Star Wars & Science Fiction Messe II”.

Vedhæftede fotos:

  • Nick Joseph
  • Femi Taylor som Oola
  • Arrangør Benny Ray sammen med Darth Vader på sidste års messen i Randers
  • 501st Legion og to Jedi krigere fra sidste års messe klar til at tage billeder sammen med gæsterne

MVH

Benny Ray

Star Wars

Star Wars

Star Wars

Star Wars


Star Wars messe igen med succes

(15/4-2015)

RANDERS Da Randers Real Idrætshal lørdag den 11. april var vært for Danmarks største Star Wars & Science Fiction Messe, blev det en igen i år en succes langt over al forventning. “Vi havde ca. 1.200 besøgende i hallen i løbet af dagen,” siger arrangør Benny Ray. “Stemningen i hallen var rigtig god og alt forløb som planlagt. Med den nye Star Wars film på vej til december og den store opbakning der har været igen i år, er der ingen tvivl om at Star Wars Messe III bliver afholdt i Real Hallen til april 2016.”

Igen i år havde messen stor lokal opbakning. Randers Børnebibliotek deltog med en stand, hvor der var workshop i at lave sit eget lyssværd. Hi-Fi Klubben og Bambi Udlejning stillede teknisk udstyr til rådighed, og når man havde sat sig ned for at slappe af i familieområdet, kunne man nyde godt af popcorn sponseret af Nordisk Film Biografer. Også den lokale butik Klodskassen havde lavet en storstilet Lego Star Wars udstilling. Stereo Studio og Fætter BR rykkede også deres Star Wars relaterede sortiment op i hallen denne dag. Legoland havde desuden sponseret præmier til messens udklædnings- og tegnekonkurrence.

“Jeg er virkelig glad for den store opbakning der har været fra de mange lokale virksomheder, samt at Randers Real Idrætshal har været med på denne vilde ide fra starten,” siger Benny Ray. “Eftersom vi igen i år kan betragte messen som en succes bliver det måske en lidt større stjerne fra filmene der kommer og skriver autografer til næste år.” Benny Ray udstillede også sin egen private samling af vintage Star Wars figurer fra 1977-1985 på messen.

Fotos af Henrik Sørensen og Tina Kjær Lundtofte.

  1. En stormtrooper hilser på en ung mand med lyssværd.
  2. Benny Ray og to stormtroopers fra 501st Legion kostumegruppen.
  3. Den meget livagtige robot var populær blandt børnene.
  4. Benny Rays egen samling af vintage figurer.
  5. Arrangør Benny Ray og medarrangør Henrik Wulff sammen med Nick Joseph og Femi Taylor, der begge medvirkede i den originale Star Wars trilogi.

MVH

Benny Ray

Star Wars

Star Wars

Star Wars

Star Wars

Star WarsDel denne side