Danmarks største Star Wars model

“Tusindårsfalken” er landet hos Nordisk Film Biografer i Randers

(2/12-2015)

RANDERS: Nordisk Film Biografer i Randers har som optakt til den nye Star Wars film The Force Awakens, fået lavet intet ringere end Danmarks største model af rumskibet “Tusindårsfalken.” Modellen er lavet af karton og er 135 cm lang og 95 cm bred, og er en del af en udstilling der omhandler den kommende Star Wars film, som er den syvende film i den populære serie. Modellen er lavet af den lokale kunstner Peter Nielsen, der er selvstændig illustrator og oprindeligt uddannet indenfor reklamebranchen.

“Jeg husker tydeligt at jeg i 1980 som 11-årig så Star Wars filmen Imperiet Slår Igen i Kinopalæet. Den blev straks min favorit science fiction film, og er det stadig,” siger Peter Nielsen. “Jeg tager imod alle slags kreative opgaver, så da Nordisk Film Biografer i Randers skulle lave en udstilling i anledning af den nye Star Wars film, blev vi enige om at der skulle bygges en tro kopi af det legendariske rumskib “Tusindårsfalken.” Jeg gik i gang med at researche forskelligt materiale, og valgte at den skulle bygges som den så ud i lige netop Emperiet Slår Igen. Så jeg gik i gang med at skære, lime og male, og henover en periode på to måneder tog modellen form.”

I sidste uge blev modellen færdig og overdraget til biografen, hvor det professionelle personale tog over og fik “Tusindårsfalken” til at fremstå som svævende i den flotte udstilling. Her skal den så forblive de næste par uger, så alle biografgængere og dem der har lyst til at kigge ind kan se den flotte model.

Filmen Star Wars: The Force Awakens er den første i en ny Star Wars-trilogi, der foregår 30 år efter begivenhederne i Jedi-ridderen Vender Tilbage fra 1983. Her følger vi de nye karakterer Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega), Poe Dameron (Oscar Isaac) og Kylo Ren (Adam Driver) som får følgeskab af stjernerne fra de originale film; Luke Skywalker (Mark Hamill), Hans Solo (Harrison Ford), Prinsesse Leia (Carrie Fisher), Chewbacca (Peter Mayhew) og de elskede robotter R2-D2 (Kenny Baker) og C-3PO (Anthony Daniels).

Filmen er instrueret af J.J. Abrams, og har verdenspremiere onsdag den 16. december i Nordisk Film Biografer i Randers. På premieredagen samt den følgende weekend byder biografen på et par ekstra overraskelser for at give gæsterne den ultimative Star Wars oplevelse.

MVH
Benny Ray
Nordisk Film Biografer Randers
Thors Bakke 2
8900 Randers
Tlf.: 70 13 12 11

Star Wars

Star Wars


Star Wars messe nu i tre etager

(23/3-2016)

RANDERS Lørdag den 9. april vender Star Wars feberen tilbage til Randers Real Idrætshal, når der for tredje år i træk afholdes Star Wars & Science Fiction Messe.

Hovedattraktionen er igen i år to skuespillere fra den originale Star Wars trilogi, nemlig Paul Blake der spiller Greedo, det grønne rumvæsen der er involveret i den berømte skudduel med Han Solo i “A New Hope”, og Cathy Munroe, der i “The Empire Strikes Back” spiller dusørjægeren Zuckuss. Man kan købe autografkort med de to skuespillere, få taget billeder med dem, samt få mulighed for at stille dem spørgsmål.

Derudover besøger 501st Nordic Garrison også arrangementet med deres tro kopier af Imperiets Stormtrooper dragter. Alle dragterne er identiske med dem der bruges i filmene ned til mindste detalje, og er godkendte af Lucasfilm/Disney til brug ved officielle Star Wars events. Heltene fra Star Wars universet dukker naturligvis også op i løbet af dagen. På 501st standen vil der også være aktiviteter for børnene, hvor overskuddet ubeskåret går til Ønskefonden.

Der vil også være mulighed for at få handlet Star Wars merchandise, både nye og gamle figurer, Lego og alverdens samlerobjekter. Desuden vil der også være stande med alt indenfor science fiction og fantasy; Transformers, Masters of the Universe, G.I. Joe, Ringenes Herre, rollespil, film merchandise og vintage toys. Antallet af stande er i år hele 43, hvilket er en fordobling i forhold til sidste år, derfor vil messen denne gang fylde hele tre etager, så udover selve hallen vil spejlsalen i kælderen også være fyldt til bristepunktet. Hallens cafeteria på 1. sal vil naturligvis byde på Star Wars specialiteter i Mos Eisley Cantina stil. Der vil endvidere være udstillinger, foredrag og aktiviteter for børn og andre barnlige sjæle, bl.a. udklædnings- og tegnekonkurrence.

Manden bag arrangementet er Benny Ray, der normalt er kendt for sine line dance arrangementer, men samtidig også er inkarneret Star Wars fan. Benny vil på messen selv have en stand med Star Wars figurer fra 1977-1985 samt “mint on card” (uåbnede) figurer fra 1996-1997. Medarrangør er Henrik Wulff fra Vejle, der er kendt i Star Wars miljøet ikke bare i Danmark men også internationalt for sin enorme viden om figurer og alle former for merchandise. Henrik vil i år holde et spændende foredrag om Ewoks og Droids.

Stor lokal opbakning

Igen i år afvikles arrangementet med stor lokal opbakning. Randers Børnebibliotek deltager med en stand, hvor der bl.a. vil være workshop i at lave sit eget lyssværd. Dansk Pro Wrestling vil også have en stand på messen. Hi-Fi Klubben og Bambi udlejning sponserer diverse teknisk udstyr, og de lokale butikker Klodskassen og Fætter BR rykker også deres Star Wars relaterede sortiment op i hallen på denne dag. Nordisk Film Biografer vil i år byde på en helt speciel udstilling der uden tvivl vil begejstre alle gæster, og de har desuden arrangeret en special visning af The Force Awakens kl. 16.15 med intro af Jacob Krogsøe.

“Jeg er virkelig glad for den store opbakning der har været fra de mange lokale virksomheder og foreninger, samt at Randers Real Idrætshal har været med på denne vilde ide fra starten,” siger arrangør Benny Ray. “De sidste to år har arrangementet haft over 1.500 besøgende, og i og med at den nye Star Wars film netop har slået alle rekorder håber jeg på lige så mange gæster i hallen igen i år. May The Force Be With You!”

Program

Kl. 10.00 Dørene åbnes
Kl. 12.00 Udklædningskonkurrence og parade ledt an af Randers Pigegarde
Kl. 13.00 Q&A med Paul Blake og Cathy Munroe
Kl. 14.00 Nordisk Film Biografers store Star Wars quiz
Kl. 15.00 Foredrag om Ewoks og Droids ved Henrik Wulff

Der vil hele dagen være tegnekonkurrence og andre aktiviteter. Entre kr. 25,- børn under 5 år gratis. Følg arrangementet på www.starwarsmesse.dk og facebook siden “Star Wars & Science Fiction Messe III”.Del denne side